День четвертий - 3 жовтня: УВАГИ І ТРІШКИ ТЕПЛА - Спеціалізований дошкільний дитячий будинок “Теремок”.

29/10/06

Тут виховуються діти від 3 до 8 років, які мають розумові відхилення та вади інтелекту. Кожна вікова група має своє ім’я: “Сонечко”, “Калинка”, “Струмочок”, діє багато гуртків. Із кожною дитиною працює психолог. Особливу увагу звертають і на координацію рухів. Фізрук Ольга Каленюк каже, такої уваги немає навіть у дитячому садку.





Директор Марина Вороніна розповідає: на разі тут перебуває 90 дітей, всі вони забезпечені одягом і мають гарне харчування, але заклад потребує капітального ремонту, реконструювання ігрових майданчиків, облаштування паркану, а ще тут мріють про автономне опалення, яке б дозволило регулювати температуру в кімнатах. Але благодійники — не часті гості…






Діти готувалися до нашого приїзду і створили справжню концертну програму: співали, танцювали, радо показували свої іграшки й кликали гратися разом. А найбільше просили: “Візьми на ручки”.


Ніна Мельник, вихователь: “Раніше я працювала в дитсадку: там дитина розуміла, що ти — вихователь, не називала мамою, знала: прийде час, і батьки заберуть додому. Тут все інакше.




Якщо дитина захворіла, вона підходить до тебе, притуляється і каже: “Мамо, можна я посиджу поряд”. І в тебе вже щемить серце, і в очах сльози”.


Для небайдужих:  Інформація про Спеціалізований дошкільний дитячий будинок «Теремок»


Акт прийому передачі цінних подарунків в рамках автопробігу дитячими будтнками України Xerson_Teremok.jpg

Ольга Скрипкіна,
тижневик
]]>"Слово Просвіти",]]> число 41 за 2006 р.

Поділитися з друзями: